FCH U19 – Flot sejr over Roskilde i forårsåbneren

Foto: Cementen

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 fik en ønskestart på forårssæsonen med overbevisende sejr over Roskilde.

FCH U19 indledte forårssæsonen lørdag eftermiddag, da de tog i mod Roskilde i U19 Divisionen.

De to hold kunne se tilbage på et målrigt opgør i det omvendte opgør i Roskilde tilbage i september måned, hvor de to hold spillede 4-4.

Efterårssæsonen udviklede sig dog i hver sin retning for de to mandskaber for mens FCH U19 kunne gå på vinterpause på en flot 3. plads, så indtager Roskilde 14. pladsen i U19 Divisionen.

Det var også til at se, da dagens kamp blev fløjtet i gang. Godt nok havde ingen af holdene spillet nogen træningskampe forud for forårsstarten grundet Covid-19, så der var en del ubekendte, men det var FCH U19, der fra start sat sig på kampen.

FCH U19 var alt dominerede og blev ved med at presse ned mod Roskildes mål i 1. halvleg.

Der skulle heller ikke gå mere end ti minutters tid før venstrekanten Bünyamin Topal sprudlede ude på venstrekanten, da han krøllede Roskildes forsvar og bragte FCH U19 foran 1-0. Stor jubel, som man kan se på billedet ovenfor.

Hjemmeholdet kørte på resten af 1. halvleg og havde indtil flere afslutninger med med både skud og hovedstød, alt i mens Roskildes forsøg på omstillinger blev afvist pure.

Roskilde havde to afslutninger i 1. halvleg. Første afslutning fra fra cirka 40 meters afstand, der blev sendt langt forbi mål, samt et lob over FCH-keeper Hjalte Søborg Petersen , der netop glædeligt er returneret fra en langtidsskade. Midtstopper Daniel Krogh fik i øvrigt afværget lobbet og FCH U19 kunne gå til pause med en 1-0 føring.

- Jeg er først og fremmest rigtig glad for at vi vinder. Vi spiller en rigtig god kamp og lukker Roskilde fuldstændig ned.

FCH U19 lagde ud med fyr og flamme i anden halvleg, der kun var få minutter gammel, da Alexander Stjernegaard fra venstrekanten fik lagt et fladt indlæg til forreste stolpe, som William Arnesen kom først til og som han fik sendt i rusen til 2-0.

Her skulle man tro at det var det sidste søm i kisten for Roskildes U19-drenge, men ikke desto mindre fik gæsterne reduceret til 2-1 efter en afslutning fra kanten af feltet.

På det tidspunkt var der ikke spillet ti minutter af anden halvleg.

FCH U19 fik dog rejst sig hurtigt og det hjalp i den grad på humøret, da Marcus Hedemann Pedersen øgede til 3-1 et kvarters tid inde i 2. halvleg.

Der kom lidt mere energi fra gæsterne i resten af kampen i deres forsøg på at komme tilbage i kampen, men FCH U19 fortsatte også ufortrødent med at køre på og sejren kom da heller aldrig i fare.

3-1 til FCH U19, der altså både kunne glæde sig over at Hjalte Søborg Petersen er tilbage mellem stængerne, samt en flot start på 2021.

Offensivspilleren Valdemar Axel Holze Licht-Larsen til Cementen efter kampen:

Hvad synes du om jeres sæsonstart her i dag?

-Jeg er først og fremmest rigtig glad for at vi vinder. Vi spiller en rigtig god kamp og lukker Roskilde fuldstændig ned. De har måske lige en chance i 1. halvleg.

-I pausen snakker vi om, at vi bare skal fortsætte og det synes jeg også vi får gjort, får lavet nogen flotte mål og holder dem fra de store chancer, så en rigtig god præstation, slutter Valdemar Axel Holze Licht-Larsen.

Cementens Fotoarkiv

Se billeder fra kampen

U19 Divisionen

Lørdag den 27. marts, Helsingør Stadion

FCH U19 vs Roskilde Boldklub 3-1 (1-0)

FC Roskildes talentafdeling er placeret i moderklubben Roskilde Boldklub.

Mål: 1-0 Bünyamin Topal (7´), 2-0 William Arnesen (49´), 2-1 Selim Baskaya (52´), 3-1 Marcus Hedemann Pedersen (64´).

FCH U19 – Startopstilling:

Hjalte Søborg Petersen, Emil Steen Rasmussen, Daniel Krogh, Luca Bregninge Costabile, Alexander Stjernegaard, Philip Thomsen Mansig, William Arnesen, Marcus Hedemann Pedersen, Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, Bünyamin Topal, Joshua Hansen.

Bænk:

Mads Lund Antonsen, Bertil Lautrop, Gustav Holm, Victor Joseph Kløvborg-Laustsen, Alfred Valentiner Jacobsen, Benjamin Bligaard.

Ind- og udskiftninger:

Bünyamin Topal ud/Victor Joseph Kløvborg-Laustsen (72´), Daniel Krogh ud/Mads Lund Antonsen ind (72´), William Arnesen ud, Alfred Valentiner Jacobsen (75´).

Cheftræner: Daniel K. Pedersen

Assistenttræner: Jacob Wedell

Kort info om U17/U19 Divisionen

FCH U17 og FCH U19 spiller i hhv. U17 Divisionen og U19 Divisionen, hvilket er er landets næstbedste række for de to årgange.

Den bedste række hedder hhv. U17 Ligaen og U19 Ligaen.

Begge rækker er landsdækkende for de to årgange, som følges ad. Rækkerne nedenunder det lag er lokal/regionale.

Både Ligaen og Divisionen for de to årgange er licensbaseret, der spilles derfor ikke om oprykning og nedrykning.

Hvert forår, forud for den kommende sæson efter sommerferien, skal klubbernes licens fornyes og det afgøres på den baggrund, hvilken række de to årgange bliver placeret i.

FLERE NYHEDER