OPTAKT TIL OPRYKNING – ANDEN DEL!

Af Morten Højer Mathiesen

Vi er nu endnu tættere på starten på forårssæsonen.

Forhåbentlig har alle hørt den nye Helsingør Fanpodcast med cheftræner Morten Eskesen OG læst første del af optakten.

Her kigger vi på stillingen og de sidste 4 runder i grundspillet – og derefter lidt på slutspillet og en status på stadionsituationen.

Læs: Optakt til OPRYKNING – Første del!

Dejlig stilling med FC Helsingør som nummer 1.

6 hold skal i oprykningsslutspil og de resterende 6 i nedrykningsslutspil.

5 hold er så godt som givet. Hvis FC Fredericia skal indhentes, kræver det at de får 0 point i de resterende 4 runder og at HB Køge samtidig henter 12 point. Denne matematiske mulighed glemmer vi igen, og konstaterer at der er 1 plads at spille om til oprykningsslutspillet.

Lige nu sidder Nykøbing på den sidste plads, men både HB Køge, Esbjerg fB og Vendsyssel FF har realistiske muligheder – ikke mindst fordi Nykøbing slutter grundspillet af med kampe mod nummer 1, 2, 3 og 4. Især Køge og Vendsyssel synes at have væsentligt lettere slutprogram.

De 4 sidste grundspilsrunder for Top-6 klubberne

FC Helsingør slutter grundspillet af som følger:

25/2 kl. 19.00 Nykøbing FC – hjemme

4/3 kl. 19.00 AC Horsens – hjemme

12/3 kl. 12.45 Hvidovre IF – ude

18/3 kl. 18.30 Jammerbugt FC – hjemme

3 fredagsaften hjemmekampe og en tidlig lørdag i Hvidovre. Vi har altså kampe mod nr. 2, 4 og 6 før vi slutter mod nr. 10. Et program som Morten Eskesen mener 7-8 point vil være fint med. Jeg tænker at 8-12 point lyder bedre, hvis vi vil holde fast i 1. pladsen på vej ind i slutspillet.

De øvrige TOP-6 hold mangler som følger:

Hvidovre IF

AC Horsens – ude, Nykøbing FC – ude, FC Helsingør – hjemme og Vendsyssel FF ude.

Umiddelbart et lidt hårdere program end FCH med 3 udekampe.

Lyngby BK

FC Fredericia – hjemme, Fremad Amager – ude, Nykøbing FC – hjemme og Esbjerg fB – ude.

Ser vi alene på holdnes placeringer, så har Lyngby et lidt lettere program end FCH, dog med en udekamp mere.

AC Horsens

Hvidovre IF – hjemme, FC Helsingør – ude, Esbjerg fB – hjemme og Nykøbing FC – ude.

Umiddelbart også et lidt sværere program end FCH, selvom mange af holdene er de samme.

FC Fredericia

Lyngby BK – ude, Jammerbugt FC – hjemme, Hobro IK – ude og HB Køge hjemme.

På papiret måske det letteste slutprogram af Top-6 holdene, men de tabte formen lidt i efteråret.

Nykøbing FC

FC Helsingør- ude, Hvidovre IF – hjemme, Lynby BK – ude og AC Horsens – hjemme.

Klart det sværeste slutprogram med alle holdene fra nummer 1 til 4.

Uanset hvem det 6. hold i oprykningsspillet bliver, så er der ved forårets start 5 realistiske oprykningskandidater – og dermed et væsentligt mere spændende scenarie end vi så i sidste sæson.

Reelt set kan også hele 7 hold blive indblandet i nedrykningen, så i begge ender kan vi se frem til et fantastisk forår med noget på spil i alle kampe og i begge ender af tabellen.

Hvor mange point skal der til for at rykke op (og undgå at rykke ned)?

Det er altid et svært spørgsmål.

Sidste sæson havde oprykkerne 76 og 73 point. Med den væsentlig større jævnbyrdighed i toppen bliver det nok noget lavere i år. Et bud kunne være 64-67 point, men det er kun et bud. Kan FC Helsingør lave 2 point pr kamp i de resterende 14 og dermed lande på 67 point, er jeg overbevist om at billetten til superligaen er sikret.

Sidste år have nedrykkerne 32 og 28 point. Umiddelbart tænker man det kunne blive lavere i år, men de sidste 10 kampe er jo mellem Bund-6, og så kommer der lidt flere point på kontoen. Jeg tror at hold med 32 point redder sig i denne sæson, men det bliver nok lige omkring det.

Stadionsituationen – Skal vi spille i Helsingør, eller?

De flest har nok fanget at vores nye stadion i nuværende stand IKKE kan godkendes til kampe i superligaen.

Der er en række krav til tilskuerkapacitet, siddepladser, overdækning, TV- & presse faciliteter, storskærme, toiletforhold, afsnit til udeholdet fans m.m. som ikke kan opfyldes lige nu.

Divisionsforeningen som er ansvarlige for krav og godkendelser har på forhånd afvist, at klubben kan spille på dispensation, som vi gjorde på det gamle stadion sidst vi var i superligaen.

Uden at kede alle med detaljerne og rimeligheden i de forskellige krav, og hvorfor der ikke gives dispensation, så lad os konstatere; at som det ser ud NU – så bliver der ikke superliga fodbold i byen i næste sæson.

Med Helsingør Support som fanebærer har fanmiljøet budt ind med forslag til hvordan man kan lave en midlertidig løsning. Umiddelbart har dog hverken kommunen eller klubben kastet sig over denne. I stedet igangsættes en proces med henblik på en udbygning til permanent løsning.

  • Helsingør Kommune har godkendt kr. 500.000 til en forundersøgelse (forventes vedtaget af byrådet mandag d. 28/2)
  • Denne forundersøgelse varer 6 måneder.
  • Herefter skal iværksættes evt. udbud
  • Herefter skal der så laves en plan, bygges mv. – og realistisk bliver der ikke noget klar før tidligst midt på foråret – og dermed bliver det meste af sæsonen ikke på hjemmebane.
  • Kommunen har meldt ud, at dette også vil kræve én eller flere private investorer.

Klubben holder forbløffende lav profil ift. debatten, men må formodes at være med på sidelinjen.

Alternativerne til Helsingør kunne bl.a. være Farum (også med kunstgræs), Gladsaxe, Parken, Brøndby.

Udfordringen er jo bare at hverken sponsorer eller fans synes det er en god idé at flytte klubbens kampe ud af byen, og klubben kan risikere at miste bred opbakning på alle fronter – hvilket jo næppe er ideelt ift. at etablere sig i landets bedste række.

Der skal helt sikkert ses på en langsigtet løsning – men nu og her, må der arbejdes på en midlertidig. Vi skal være klar fra sæsonstart, uanset hvad det kræver af mobiltribuner, festivaltoiletter og andet, der gør at vi kan byde superligaen velkommen i Helsingør. Vi kan godt forvente at klubben også kommer ud og er synlige i både debat og løsningsmuligheder, så der kan samarbejdes bredt om en løsning, der holder byens hold i byen!

Cementen ønsker alle en rigtig fantastisk forårssæson, der selvfølgelig kulminerer med FC Helsingørs oprykning til superligaen. Vi ses på stadion.

Forza FC Helsingør!

FLERE NYHEDER