Aktivitetsnyt: Fem lokale trænere brugte weekenden på DBU’s C2-kursus (børnetræner). Kommende C1 og C2 stadig åbne for tilmelding.

Endelig kunne C2 gennemføres. DBU og FCH havde inden nedlukningen i fjor aftalt dette C2-kursus. Samarbejdsklubben Snekkersten IF lagde baner og materialer til. C2-kurset gør træneren til DBU Børnetræner og forudsætter, at du inden har gennemført DBU’s C1.

Coronastyle = teori online via ”teams” og måske mere kvalitet i praktikken
Grundet de officielle retningslinjer fra Sundhedsmyndighederne startede og sluttede kursus med teori gennemført online, hvor den garvede DBU-instruktør gennemgik teori med kursisterne på afstand. Kurset er berammet til 15 timer fordelt på to dage. Her weekenden 17 & 18 april.

– Helt overordnet ønsker vi i DBU at inspirere vores børnetrænere så meget som muligt. Fodbolden udvikler sig hele tiden. Hvert år starter nye spillere og nye trænere. Vi ønsker så mange som muligt får succesoplevelser. Både fagligt og socialt, hvor trænere møder andre træner, ser vi er med til at udvikle vores trænere og dermed også spillerne, fortæller kursets instruktør Peter Baun, DBU.

Som lokal kan jeg godt se fodbolden blomstre endnu mere her i det nordlige Sjælland, men det er klart, at børn og forældre i højere grad kræver opmærksomhed, tale- og spilletid. Derfor har vi blandt andet indført noget, vi kalder HAK – spilleren kan forvente spilletid Halvdelen Af Kampen i kombination med, at ungdomsspilleren i kamp skal spille forskellige pladser inkl. målmand, indtil u12, tilføjer Peter Baun.

To dage med mange udfordringer og aha-oplevelser
Første dag bød udover teori ’på afstand’ på en to lange moduler praktik på græs i SIF. Fem kursister og én instruktør. Coronaen og justering i programmet medførte, at tilmeldte kursister med transportafstand på mindre end en halv time kunne deltage. I maj følger et C2-kursus hos samarbejdsklubben VTF. Mere om det nederst.

Dag 1 blev det sådan, at træneren (i centrum) hundsede rundt med resten af kursisterne i diverse øvelser. Og så blev der nørdet fodbold og evalueret ved hvert stop. Hver øvelse blev dissekeret, vejet, foreslået videreudviklet og af og til afprøvet i ny variant. Alle kursister fik sidst på dagen en opgave med hjem af Peter Baun. Trætte efter den fysiske involvering, men også klar på mere.

Dag 2 var det lykkedes FCH Talent Akademi at rekruttere 12 motiverede og fodboldglade medier. Kursisterne kunne så hellige sig arbejdet med ”virkelige” spillere og trænergerning overfor målgruppen. Efter en halv times forberedelse før mediernes ankomst startede et 20 minutters forløb med medier. Undervisningen gik i gang. Hver træner fik ansvaret for 2-3 spillere, mens instruktør Baun vandrede rundt mellem trænere og spillere. Kursuslederen observerede og gav siden feedback. Medierne var inviteret til 1,5 times bold.

Næste element var en masse skudtræning for medierne faciliteret af instruktøren. Fokus på sparketeknik. DBU jagter tydeligvis en skarp angriber til A-landsholdet. Herefter blev medierne sluppet løs i en kamp i to hold. Store mål på lille bane. En halv time med indlagte sparringspauser. Hver træner coachede præcis de spillere, som den kommende C2-børnetræner havde haft under vingerne fra morgenstunden.

Medierne var med på det hele og smiler faktisk glade bag bolden på billedet ovenfor.

Tak til dem alle.

Efter oprydning og transport til hjemmene afrundede Peter Baun kurset med en relevant teoriblok om børnetræning i øvrigt.

Fem samarbejdstrænere kan således nu bryste sig af C2 – og ikke mindst konstatere, at det er fedt at lære, lege, nørde og aldrig for sent at lade sig inspirere. Så hvis du træner ungdom, så er der masser af inspiration at hente på DBU’s kurser. Tal med din klub om det og hør til mulighederne. Timerne er godt givet ud, hvis du spørger de fem, der var med her.

TRÆNER SE HER: KOMMENDE KURSER  
C1 hos Helsingør IF. Lørdag den 8. maj 2021 DBU C1-træner – tilmelding her: Find dit kursus (dbu.dk). Kontakt Helsingør IF og Jens Erik Nybo Larsen jenslarsen@bio.ku.dk, hvis du er interesseret.

C2 hos Vejby-Tisvilde Fodbold. Lørdag og søndag den 29. & 30. maj 2021. Læs mere på DBU C2-træner.
Bemærk, C2 forudsætter, at du har gennemført C1. Mere info om tilmelding følger snarligt.

Af Jesper Monrad Rendtorff
Foto: Jesper Monrad Rendtorff

FLERE NYHEDER

Nyheder

FCH Center Humlebæk

FCH Center Centertræning & keepertræning For 2150 kr. får dit barn: Træningspas hver fredag med start d. 16/8 til d. 15/12 kun afbrudt af ferie

Læs mere
Nyheder

FCH U19 klar til pokalfinale

Onsdag aften spillede FC Helsingørs U19-hold sig i ungdomspokalfinalen med en sejr på 1-0 over Roskilde Boldklub. Over 200 fans var mødt op på Helsingør

Læs mere