U12 Truppen eksperimenterer med alternative sportsgrene

FCH Talents nye U12 trup har med stor iver kastet sig over fodboldtræningen siden sæsonstarten for 5 uger siden. Men spillerne bliver også udfordret med alternativ sport til træningen for at styrke motorikken og sammenholdet. Første træning foregik på Helsingør Atletik Stadion, hvor drengene prøvede kræfter med atletikkens mange forskellige discipliner.

Det blev til 2 timers træning, hvor drengene i den grad blev udfordret på motorikken, samtidig med at spillerne så nye sider af deres holdkammerater og fik styrket sammenholdet. Der blev også tid til masser af grin og træner-staben vurderer, at dette første forsøg på alternativ sport var en stor succes.

Ideen om at indføre alternativ sport, som et supplement til fodbold-træningen, bunder i et ønske om, at ”skabe mere komplette atleter og mennesker, fysisk og mentalt, ved at tage spillerne ud af deres komfort zone og udfordre deres kognitive og kropslige læring på nye måder. Samtidig er det også et forsøg på at imødegå potentielt negative effekter forbundet med for tidlig specialisering”, udtaler Cheftræner Rolf Bangsgaard.

U-12 trænerteamet har allerede flere alternative sportsgrene på programmet og spillerne kan se frem til at skulle prøve kræfter med både dans, boksning og jiu-jitsu de kommende måneder. Om indsatsen vil vise sig på kamp-resultaterne kan kun tiden vise.

FLERE NYHEDER