2020 var et stort år for FC Helsingør Talent. Hele 8 mand af egen avl har spillet med på førsteholdet. Her lidt om, hvem de er.

Er man god nok, er man gammel nok. Det motto lyder tit på kontoret i FCH Helsingør Talent Akademi, hvor Akademidirektør Kenneth Rasmussen og Børne- & Ungdomsudviklingstræner René Lybek Hansen ofte slår deres folder. 2020 har vist, at talentudviklingen er på rette vej. Hele 6 mand har fået debut i år. Det er Alexander Stjernegaard, Anosike Ementa, Valdemar Holze, Tobias Christiansen, Emil Steen Rasmussen og Mathias Christensen. To andre fra egen avl ”Kritte” (debut i 2019) og Frederik Rej er faste i førsteholdstruppen. 

Det kræver både stort talent og flid at spille seniorfodbold på højt plan. Her kan du kort læse lidt om de 8 dygtige unge spillere. I hvilken samarbejdsklub startede de deres karrierer, hvor gamle er de her i 2020, hvad drømmer de om og hvor foretrækker de hver især at spille på banen.

Vi glæder os rigtig meget til at følge dem alle i 2021. Og hvem ved, måske ser vi flere debutanter på 1. divisionsholdet i 2021. 

Alexander Stjernegaard ”Stjerne” (U19), debut mod Viborg FF i sidste kamp i år den 18. december. 
Alder: 17 år (27. december 2002) 
Favoritplads: Central Midtbane 
Tidligere klubber: Skjold Birkerød, BSV derefter FC Nordsjælland fra u12 
Drømmescenarie: At spille Champions League. 

Anosike Ementa ”Ano” (U19), debut i overtiden i oprykningsslaget med Jammerbugt i 2. division. Senest minutter (inkl. assist) i 1. division mod både Esbjerg fB og mod Viborg FF. 
[Klubskifte til Superligaklubben AaB, januar 2021]
Alder: 18 år (3. maj 2002).
Favoritplads: Falsk 9’er 
Tidligere klubber: Annisse og Helsinge
Drømmescenarie: At blive fast inventar i FCH-truppen, derefter Superliga (den første del af drømmen gik allerede i opfyldelse i januar 2021. Kontrakt med Superligaklubben AaB) og så Premier League for West Ham United. 

Valdemar Holze (U19), debut 2. september 2020 i en pokalkamp ude mod Bispebjerg.
Alder: 18 år (2. september 2020)
Favoritplads: Kant eller angriber
Tidligere klub: Espergærde IF og FC Nordsjælland
Drømmescenarie: At få debut i Nordic Bet-ligaen og på sigt at spille fast på førsteholdet. 

”Træningerne med førsteholdet er en hel del anderledes end træningerne med u 19 holdet, tempoet er lige et hak hurtigere og man skal arbejde hårdt og klogt for at kunne følge med. Det har været fedt at træne med og lære nogle ting man kan tage med til u 19 holdet.” 

Tobias Christiansen (U19). Debut 2. september 2020 i en pokalkamp ude mod Bispebjerg.
Alder: 19 år (5 september 2001) 
Favoritplads: Højre back (gerne med mulighed for at arbejde offensivt) 
Tidligere klub: Snekkersten IF 
Drømmescenarie: At leve af at spille fodbold og invitere farmand ind som tilskuer på et fyldt stadion. 

Emil Steen Rasmussen (U19). Debut 2. september 2020 i en pokalkamp ude mod Bispebjerg. 
Alder: 18 år (26. juni 2002) 
Favoritplads: Midterforsvar 
Tidligere klub: Espergærde IF 
Drømmescenarie: Min ambition er at blive ved med at udvikle mig teknisk, fysisk og mentalt. Jeg vil blive ved med at presse mig selv, så jeg kan blive en dygtigere spiller, og komme op og blive en fast del af klubbens seniortrup. 

”Træningsmiljøet oppe på seniorholdet er rigtig godt. Der er god energi, godt sammenhold og man bliver hurtigt budt velkommen som en ung og ny spiller.”

 
Mathias Christensen “Mac” fast i førsteholdstruppen. Debutsejr 27. juni mod Thisted (2. division slutspil) 
Alder: 19 år, 10. november 2001 
Favoritplads: 8’er 
Tidligere klub: Espergærde IF 
Drømmescenarie: At få succes med FC Helsingør i 1. division og på sigt at spille i Superligaen. 

”Træningen med førsteholdet er altid noget jeg glæder mig til. Alle i truppen var meget åbne og imødekommende fra starten af. Det var ikke svært at falde til.” 

Hans Christian Bonnesen “Kritte” fast i førsteholdstruppen. Debut mod AB, 6. august 2019.
Alder: 19 år, 26. januar 2001 
Favoritplads: Stopper 
Tidligere klub: Helsinge og FC Nordsjælland
Drømmescenarie: At blive solgt en dag til højere niveau a la Superliga eller udlandet. 

”Kravene og tempoet er meget højere. Der er ikke tid til at ’slappe’ af under en øvelse. Man kan nemt se uheldig ud, hvis man ikke har fuldt fokus.” 

Frederik Rej Rosenquist. Lidt historik: Frederik blev rykket fast op i førsteholdstruppen, da han var 16. Han var det første år med i truppen, der rykkede op i Superligaen. Samme år vandt han U21 DM med Helsingør. Efter en afstikker til HIK for at få spilletid, sagde Frederik ja til at komme tilbage til FCH. 
Alder: 21 år (29. november 1999) 
Favoritplads: Målmand 
Tidligere klubber: Hornbæk, Hellebæk, Snekkersten, FC Helsingør og HIK 
Drømmescenarie: At blive førstekeeper i FC Helsingør. 

”Seniortræningen er rigtigt god. Det har været sindssygt nemt at falde til i truppen. Det føles ikke som alle de andre omklædningsrum jeg har været en del af. Man føler sig virkelig velkommen, også selvom man er ung, ny og måske ikke ligefrem førstevalg. Jeg har spillet en del træningskampe for Helsingør, pillede et straffe mod fremad Amager i en træningskamp sidste vinter og håber på flere spilleminutter.” 

Tak for input fra vores største talenter i år. 

Hårdt arbejde lønner sig, kan alle se. Og fremtiden lover godt. Hver uge arbejder både spillere, trænere, holdledere og behandlere hårdt i FC Helsingør Talent-Akademi. I nedlukningsperioderne arbejder spillerne endvidere med fremsendte træningsprogrammer indtil de kommer på græs igen. 

Tak for et stort år til alle – vi ser frem til 2021. 

Forza FCH og FCH Talent Akademi 

Af Jesper Monrad Rendtorff 

Fotocollage: FC Helsingør Talent Akademi

FLERE NYHEDER