Donart Bedjeti er udtaget til ungdomslandsholdet

En af FC Helsingørs yngste stjernefrø er udtaget til ungdomslandsholdet og rejser derfor i dag til hjemlandet Nordmakedonien, hvor han allerede i morgen skal spille den første af to opgør mod Bosnien.

17-årige Donart Bedjeti kom til Danmark for under 3 år siden, men ligeså seriøst som han tager fodbold tager han også sin udviking uden for banen. Han snakker flydende dansk, og med bopæl i Ballerup er det ikke altid en nem sag at skulle jonglere skole, rejsetid og fodbold.

Donart eller i daglig tale “Donny” er førsteårs U19-spiller, men har den seneste tid været inde omkring førsteholdet og i FC Helsingørs preseason fået minutter i flere testkampe. Senest mod FC København, hvor han tilmed stod for reduceringen til 2-1. Trods hans kun 17 år virker han ganske upåvirket selvom han altså står overfor forsvarspillere med Champions League erfaring.

Modstandere er én ting, men at holdkammerater er en anden sag. Donart har spillet ungdomsfodbold i den nordmakedonske klub Shkendija, hvor også Ferhan Hasani har tilbragt en stor del af karrieren.
Det betyder derfor en hel del for det unge talent at få lov til at dele omklædningsrum med en af barndommes store idoler.

“Det er stort at spille sammen med Bubba (Hasanis kælenavn) Jeg har kendt ham siden jeg var 7 år, og jeg kan stadig huske, at jeg stod og ventede på ham efter kampe for at få et billede med ham. Hårdt arbejde betaler sig og nu spiller vi sammen, hvilket er helt specielt”

Præstationerne på klubplan er heller ikke gået over hovedederne på scoutsene i hjemlandet, og Donart har nu fået indkaldelsen til U19-landsholdet forud for em-kvalifikationen i marts. Men først venter de to kampe mod Bosnien, hvor kantspilleren håber at kunne gøre en god figur.

“Det er kæmpestort for både mig og min familie. Det er noget jeg altid har drømt og arbejdet hårdt for, så jeg ser utroligt meget frem til trække i landsholdstrøjen”

Donart Bedjeti har forsat sin debut til gode i NordicBet-ligaen, men mon ikke vi snart får ham at se i aktion for byens førstehold.

FLERE NYHEDER