FC Helsingør Talentakademi U13 og U15 holdene til turnering på Mallorca

Tirsdag den 4. april gik flyvemaskinen fra København til Mallorca, med FCH Talentakademi U13 og U15 holdene ombord. Vores spændte og motiverede spillere, med trænere og ledere, skulle ned til Mallorca og konkurrere mod store internationale klubber i den meget stærkt besatte turnering, East Mallorca Cup, som ligger på østkysten i byen Cala Millor. Turneringen på Mallorca er en af de bedste af slagsen for U13 og U15 årgangene. Hvor nogle af de helt store klubber deltager med deres hold, bl.a. FC Barcelona, Liverpool, Dortmund, Glasgow Rangers og Manchester City m.fl. Så ikke nogen tvivl om at vi var med i et meget stærkt selskab, med mulighed for at måle os mod international top modstand, samt ikke mindst møde helt nye hold og modstand fra flere forskellige lande og kulturer, som alle spiller fodbold på deres helt egen måde.

Vores U13 og U15 skulle begge starte mod to meget stærke hold, U13 skulle op i mod Athletic Bilbao og U15 skulle møde FC Barcelona. Det blev til to nederlag mod meget dygtige og stærkt spillende modstandere, som både teknisk og taktisk, var meget kompetente og i den grad viste os hvor overliggeren er, når vi taler om ungdomsspillere på det højeste niveau. Men der var også lyspunkter i begge kampe, i U13 kampen fik Athletic Bilbao et par lette mål i starten, som betød det blev op ad bakke fra start, hvor FCH holdet ellers i perioder vidste godt spil mod en meget stærk modstander. I U15 kampen mod FC Barcelona fik vi en lektion i holdspil på højeste niveau i første halvleg, og vi måtte gå til pausen med 0-3 i bagagen. Men drengene gik i den grad ud og tog arbejdshandskerne på og var meget tæt på at spille uafgjort i anden halvleg, med en flot arbejdsindsats.

Så var scenen sat for resten af turneringen for begge vores hold. Vores yngste hold, U13, skulle de næste dage op imod to spanske hold (Penya Orient og Viva Sports) og et engelsk hold (Somerset). Det blev til en sejr, en uafgjort og et nederlag. Det var desværre ikke nok til at gå videre fra puljen. Men det skal siges, også uden FCH briller, at vi i de fleste perioder af de sidste tre kampe, var det bedste hold på banen. Vores største problem var at målchancerne ikke blev omsat til scoringer, og så er det svært at vinde kampe. Men uanset en flot turnering af U13 drengene, som på banen viste deres gode potentiale og i perioder spillede rigtig fin fodbold. Uden for banen var drengene også rigtig gode, og udviste en meget stor læringsparathed og ikke mindst en stor modenhed i forhold til deres unge alder, som lover godt for fremtiden.

U15 skulle de næste dage op imod et spansk hold (Penya Ciutadella), et japansk (Tomo Sports) og et tysk (TSV Meerbusch). U15 lagde ikke godt fra land i den næste kamp, og spillede en mindre god kamp mod en mindre god spansk modstander, som dog endte med en FCH sejr. Men i de to næste kampe viste holdet sit høje niveau og var klart bedst og tog to meget sikre sejre mod det japanske og tyske hold, hvor holdet rigtig foldede sig ud, med flot spil og mål til følge. De tre sidste sejre i puljen betød, at U15 var videre som 2èr og skulle møde 1’eren i en anden pulje. Det endte med at blive Liverpool og alle var klar og spændte på opgaven mod englænderne. Det hele endte med et smalt nederlag på 1-0 i en kamp, hvor vi spillede lige op med Liverpool. En flot kamp af vores drenge, som udviste fight, vilje og godt spil, men ikke havde de sidste marginaler med sig, hvor vi ellers havde et par gode chancer i starten af kampen.

Alt i alt en super god, velorganiseret og meget lærerig tur for vores drenge, som også har fået knyttet et værdifuldt fællesskab på tværs af de to årgange.

Af Kenneth Rasmussen

FLERE NYHEDER

Nyheder

FCH Center Humlebæk

FCH Center Centertræning & keepertræning For 2150 kr. får dit barn: Træningspas hver fredag med start d. 16/8 til d. 15/12 kun afbrudt af ferie

Læs mere
Nyheder

FCH U19 klar til pokalfinale

Onsdag aften spillede FC Helsingørs U19-hold sig i ungdomspokalfinalen med en sejr på 1-0 over Roskilde Boldklub. Over 200 fans var mødt op på Helsingør

Læs mere