Med akademitrænerne på arbejde – i gang med at videreudvikle de næste førsteholdsspillere

Af Kenneth Rasmussen

Som talentudvikler på eliteniveau, skal man hele tiden videreudvikle sig selv og ikke mindst det miljø man er en del af.

Dette er vi på FC Helsingør Talentakademi meget klar over og vores trænere og ledere søger derfor altid ny viden og inspiration, til gavn for vores talentudviklingsmiljø og ikke mindst vores spillere.

Viden og inspiration kan komme på mange forskellige måder og en af de måder er at klubbens trænere og ledere mødes én gang om måneden til Trænermøde.

På trænermødet handler det om videreudvikling og om en af klubbens kærneværdier, Fællesskabet. Som klub har vi b.la. ambitioner om at udvikle spillere til højeste niveau og for at vi kan gøre dette, kræver det både en meget kompetent og sammentømret gruppe af trænere, der kan lide at arbejde sammen og motivere hinanden. Derfor starter møderne altid med lidt mad og drikke til alle trænere og ledere, hvor de her får en mulighed for at sætte sig ned sammen og kun fokusere på det sociale og sammenholdet i gruppen.

Efter lidt mad og drikke bliver der talt fodbold. Internt i gruppen er der blevet brugt meget tid på at videreudvikle vores spillestil, både i indhold og i layout. Den indeholder b.la. best practice videoklip, som er knyttet til alle momenter i vores spillestilsfaser. Spillestilen fik også meget ros til sidste DBU besøg.

Spillestilen skal ud og leve fuldt på alle vores trænings –og kampbaner. Derfor bruger vi som gruppe nu meget tid på kendskabet til spillestilen, så vi kan blive ved med at optimere videreudviklingen af vores spillere. Det kræver meget tid og øvelse for alle spillere hvis de vil nå højeste niveau. Men hvad mange måske ikke tænker så meget over, er at det kræver stort set lige så meget tid for den enkelte træner og leder – at tilegne sig den viden og kunnen – der skal bruges for at videreudvikle den næste førsteholdsspiller.

Herunder ser vi FCH trænere og ledere i fuld gang med at diskutere spillestil og tilgang til træning.

FLERE NYHEDER